Op donderdag 29 november 2018 kwamen in het Willen II stadion te Tilburg diverse ondernemers bijeen voor weer een nieuwe netwerkbijeenkomst met als thema “Meer diversiteit en inclusie op de werkvloer en stageplekken”.

Vraagstukken:

Tijdens de bijeenkomst kwamen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

Diversiteit en inclusie hebben een positief effect op het economische succes van de organisatie van ondernemingen en leerbedrijven, maar het creëren van meer diversiteit en inclusie blijkt zo eenvoudig nog niet. Meer diversiteit en inclusie op de werkvloer en stageplaatsen. Hoe bereiken we dat? Dat is de centrale vraag op deze bijeenkomst. Tal van vraagstukken en onderwerpen die aan bod komen, waaronder de navolgende vraagstukken en thema’s:

  • Zijn ondernemingen en teams met meer diversiteit en inclusie creatiever en innovatiever dan homogene teams, en resulteert dit in betere organisatieprestaties en hogere medewerkerstevredenheid?
  • Wat laat de praktijk zien? Voldoen de succesvolle bedrijven in de Nederlandse top aan het streefgetal tewerkgestelden vanuit de bijdrage aan diversiteit en inclusie?
  • Hoe kan de ondernemer zich als effectieve leidinggevende of als begeleider vanuit een leerbedrijf inzetten voor meer diversiteit en inclusie op zijn werkvloer om een wezenlijke bijdrage te leveren aan succesvolle en langdurige diversiteit en inclusie.

 

Bijdrage prof. dr. A.C.J.M. (Ton) Wilthagen (Universiteit van Tilburg)

Tijdens de bijeenkomst werd een uitgebreide presentatie verzorgd door prof. dr. A.C.J.M. (Ton) Wilthagen over de impact van diversiteit op de samenleving en het bedrijfsleven.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest