De eerste MOB-netwerkbijeenkomst van 2018 is een feit. Op de Smart Work Centre 013 in Tilburg kwamen diverse ondernemers bijeen voor een goede kennismaking en om inzichten te delen.

Nieuw bestuur

Als eerste konden de aanwezigen kennis maken met het nieuwe bestuur, te weten:

  • Salim El-Fallah (voorzitter)
  • Soumia Elbazzaz (penningmeester)
  • Mr. Najat Assouiki (secretaris)

Eerste indruk

Onder leiding van Farida Yahyaoui leerden de ondernemers elkaar beter kennen door elkaars eerste indruk te noteren om vervolgens tijdens aanvullende interactieve sessies de eerste indruk te herlezen en mogelijk te herzien. Dit leverde een aangename sfeer op die tot “verbinding” leidde.

‘’Het is ongelofelijk hoeveel je kan aflezen en herkennen vanuit een eerste indruk’’ aldus een onderneemster. En dat is precies wat Yahyaoui wilde benadrukken. Ondernemer zijn begint volgens haar al vanaf het moment van de kennismaking.

Interactief

Een kennisquiz over ondernemen volgde de ‘eerste indrukken-sessie’ op. Ook deze sessie werd door de ondernemers omarmd. Op deze interactieve wijze lagen de ondernemers elkaar beter en deelden ze de eigen ervaringen met elkaar, één van de mooiste doelstellingen van de MOB-netwerkbijeenkomst. De informele vorm van de bijeenkomst werkte positief door op alle leden en werd als feedback teruggekoppeld naar het MOB-bestuur.

Heft in eigen handen

Bezoekers van het event ontvingen bij binnenkomst een kopje traditionele Marokkaanse muntthee, speciaal gemaakt door ondernemer Khalid Oualid van schoonmaakbedrijf SMW Cleaning Services. Ooit zelf ontslag genomen en de stap gezet om zelf te gaan ondernemen.

“Mijn eerste klant was een groot bedrijf. Misschien zelfs te groot voor een éénpitter destijds. Maar mijn opdrachtgever had vertrouwen in mij. En dat is het: vertrouwen hebben is een goud goed. Als je dat hebt kun je alles aan”

“Mijn eerste klant was een groot bedrijf. Misschien zelfs te groot voor een éénpitter destijds. Maar mijn opdrachtgever had vertrouwen in mij. En dat is het: vertrouwen hebben is een goud goed. Als je dat hebt kun je alles aan” aldus Khalid. Hij heeft intussen zestig man onder zich werken en zijn bedrijf groeit steeds verder door. Overige drank en hapjes werden gesponsord door Albert Heijn Holding.

Inspiration Confirmed

Naast de drie speerpunten – maatschappelijk verantwoord ondernemen, overheidsbemiddeling en adviseren – wil MOB-netwerk de ondernemers ook extra in het zonnetje zetten. Op deze bijeenkomst was dat Anwar Chakir. Met zijn succesvolle kledinglijn Confirm Clothing is hij toonaangevend in de modebranche. Ook inspireert hij vele jongeren waardoor hij een ontzettend goed ondernemersvoorbeeld is.

Ten slotte was er alle gelegenheid om elkaar bij te praten en werden nieuwe ideeën opgedaan voor een navolgende bijeenkomst.

Pin It on Pinterest